AMSTERDAM - Robert Pattinson kruipt mogelijk in de huid van de overleden Nirvana-voorman Kurt Cobain.

De populaire acteur zou de rol van Cobain gaan vertolken in een film over het leven van de zanger, zo wordt gefluisterd.

De acteur zou al regelmatig contact hebben met Courtney Love, de weduwe van de zanger die zichzelf in 1994 van het leven beroofde.

Love heeft een grote rol afgedwongen in de productie van de film, schrijft de Britse boulevardkrant The Sun. Zo zou ze veel te zeggen hebben over wie de regie gaat doen en wie de hoofdrollen voor hun rekening gaan nemen.

Johansson

De krant schrijft dat Love graag wil dat actrice Scarlett Johansson haar personage gaat spelen. De 25-jarige Johansson zou goed bevriend zijn met Cobains dochter Frances Bean.

Ook de keuze voor de 23-jarige Pattinson, die door verschillende media is uitgeroepen tot een van de meest sexy mannen ter wereld, zou er een van de weduwe zijn.

Love zou ook contact hebben gehad met regisseur David Fincher, bekend van de films 'Se7en' en 'Fight Club'. De film heeft de werktitel 'All Apologies' gekregen, een Nirvana-nummer dat de zanger had opgedragen aan zijn vrouw en dochter.