AMSTERDAM - De scenarist van de slechtste film van het decennium heeft zijn excuses aangeboden. Schrijver J.D. Shapiro verontschuldigde zich dit weekeinde in een brief voor 'Battlefield Earth'.

De film viel eerder in de maand in de prijzen tijdens de Razzies, de prijzen voor de slechtste prestaties op filmgebied.

"Ik heb de slechtste film ooit geschreven, sorry", schrijft de scenarist van 'Battlefield Earth' in een excuusbrief op de website van The New York Post.

'Battlefield Earth' is een verfilming van een boek van Scientology-oprichter Ron L. Hubbard. John Travolta, aanhanger van de kerk, speelde de hoofdrol in de film.

Razzie Awards

In 2001 won de productie maar liefst zeven Razzie Awards. In 2010 werd de film nogmaals bekroond tot slechtste film van het decennium. "Mijn script was duister en had een pakkend verhaal met boeiende personages. De film werd niet zoals ik 'm bedoeld had, echt waar", schrijft Shapiro.

Toch voelt de scriptschrijver ook enige trots voor zijn film. "Als ik er nu op terugkijk, ben ik er op een vreemde manier trots op", vertelt hij. "Van alle slechte films is de mijne het allerslechtst."