AMSTERDAM – Niet lang voordat hij de hoofdrol kreeg in de Amerikaanse kaskraker van 2009, Avatar, sliep de Australische acteur Sam Worthington nog in zijn auto. ‘’En dat zou ik zo weer doen’’, zei hij donderdag in een interview met de Times of India.

Worthington, die in de science-fiction-film de rol van de verlamde marinier Jake Sully op zich nam, is wars van sterallures.

‘’Sommige verhalen over mijn vermeende zwerversbestaan zijn wel wat opgeklopt’’, zegt de Australier tegenover de krant.

‘’Maar ik moet wel zeggen dat de regisseur, James Cameron, mij met de rol in Avatar een enorme dienst heeft bewezen. Ik ben trots deel uit te maken van een nu al legendarische film.’’

Metselaar

Worthington was een decenium terug metselaar in zijn geboorteland. Het contrast met de rode lopers van deze tijd is dan ook groot.

‘’Ik heb diepe dalen en hoge bergen meegemaakt de laatste jaren. Voor mij begint deze reis eigenlijk pas net. Er kan van alles met mij gebeuren. Ik weet waar ik vandaan kom, en zou het daarom ook niet erg vinden weer in mijn auto te moeten slapen’’, aldus de succesvolle acteur met een ironische ondertoon.

Clash of the Titans

Over zijn inkomsten hoeft Worthington zich voorlopig geen zorgen te maken. Waar Avatar nog dagelijks wereldwijd miljoenen mensen trekt, staat de volgende blockbuster waarin de Australiër meespeelt alweer voor de deur. Clash of the Titans, een remake van de klassieker uit 1981, gaat volgende maand in première.

Bekijk de trailer