Opnames The Hobbit starten in juli

AMSTERDAM - De opnames voor The Hobbit beginnen in juli. De beide delen worden aaneensluitend opgenomen in Nieuw-Zeeland, de prognose is dat dit een jaar in beslag neemt.

Dit schrijft Sir Ian McKellen, die de rol van tovenaar Gandalf vertolkt, op zijn weblog.

"Het casten is begonnen in New York, Los Angeles, en Londen", schrijft de 70-jarige acteur. "Het script vordert ook gestaag. De eerste versie zit vol met oude en nieuwe vrienden, wederom op een queeste in Midden-Aarde."

Ook regisseur Guillermo del Toro heeft zijn handen nu helemaal vrij voor de films. "Guillermo woont nu in Wellington, vlakbij de familie Jackson en de studio in Miramar", zegt McKellen.

Peter Jackson

Zo heeft Del Toro alle mogelijkheid alles te overleggen met de regisseur van de drie The Lord of the Rings-films, Peter Jackson en zijn vrouw Fran Walsh, die het script hielp schrijven.

De studio in Miramar is die van Weta Workshop, dat alle protheses, wapens, kleding, en visuele en speciale effecten produceert.

Filmstudio New Line heeft nog geen officiële aankondiging gedaan, maar de mondiale filmpers is meer dan geneigd Ian McKellen te geloven. De eerste Hobbit-film staat gepland voor 2012.

Tip de redactie