AMSTERDAM - Er komt een 3D-bioscoopfilm waarin het verhaal van de schepping wordt verteld. De film gaat In The Beginning heten, een verwijzing naar de eerste zin uit de Engelstalige versie van Genesis, het eerste hoofdstuk uit de Bijbel.

Het verhaal over God die de wereld in zeven dagen schiep is bij iedereen bekend, en filmstudio Paramount ziet er een goede bioscoopfilm in.

Dit heeft de website Deadline Hollywood bekendgemaakt.

Voor de rollen van Adam en Eva zijn nog geen acteurs gecast. Ook is onduidelijk of God in In The Beginning door een acteur wordt gespeeld. Een script is er al wel, een bewerking van Genesis door John Fusco.

Hij is vooral bekend als schrijver van westerns als Young Guns en van paardenfilms als Hidalgo en Spirit: Stallion of the Cimarron. Het zou dus best kunnen dat Adam en Eva in de film op paarden rondrijden.

Christelijk

Ook al moet In The Beginning een film vol special effects worden, het budget van dertig miljoen dollar is tamelijk summier voor een 3D-film. Producent Cary Granat hoopt dat In The Beginning een christelijke film voor het hele gezin kan worden.

Als dit lukt, is succes zo goed als verzekerd: de eerste Narnia-film The Lion, The Witch & The Wardrobe werd mede een groot succes in Amerika door de christelijke ondertoon.