AMSTERDAM - Quentin Tarantino wordt voor de rechter gedaagd omdat hij het personage Ren uit de Kill Bill-films zou hebben gestolen. De klager zegt dat hij in 1999 filmmaatschappij Miramax heeft benaderd met een idee voor het fictieve personage.

Tarantino is volgens hem met dat idee aan de haal zijn gegaan.

In de aanklacht die de Amerikaanse entertainmentwebsite TMZ inzag, beweert de man dat de filmregisseur niet alleen de naam heeft overgenomen. Ook het levensverhaal zou overeenkomen met zijn creatie.

Hij zegt de eerste te zijn die heeft bedacht dat Ren getuige was van de bloedige afslachting van haar moeder en eist een miljoen dollar van de beroemde filmregisseur.

Uma Thurman

Kill Bill was een succesvolle film die in 2003 en 2004 in twee delen werd uitgebracht. Uma Thurman vertolkte de hoofdrol van Beatrix Kiddo die besluit om een groep huurmoordenaars te verlaten.

Haar collega en vriend laat haar om die reden laten neerschieten. Nadat ze na vier jaar uit een coma ontwaakt, neemt ze wraak op de groepsleden. Onder hen is Ren, die later in de film door Beatrix wordt vermoord. De film leverde meer dan driehonderd miljoen dollar op.