LOS ANGELES - Acteur Channing Tatum (28) is de kroonprins van Hollywood. Hij is nu te zien in het zoetige Dear John. In deze lovestory ontmoet Tatum als militair de liefde van zijn leven (Amanda Seyfried), maar de oorlog in Afghanistan doorkruist de romance.

NU.nl sprak het Amerikaanse idool exclusief in Los Angeles.

De ex-American Footballer timmerde al hard aan de weg met films als Fighting en GI Joe.

Van de oorlogsknallen in GI Joe naar de verliefdheidsvlinders in Dear John, is een forse stap, erkent Channing Tatum in het Four Seasons Hotel.

Zenuwslopend

“Noem het gerust zenuwslopend. In GI Joe speelt de actie eigenlijk de hoofdrol, maar die rugdekking was ik in Dear John kwijt. Ik kon bij al die intieme romantische scènes met Amanda natuurlijk niet terugvallen op een gevatte one-liner, of een gun tevoorschijn trekken. ‘’

‘’Daar ging het puur om ons, als acteurs. We moesten echt die connectie maken. Man, wat voelde ik me soms naakt.”

Brief

Dear John is het emotionele verhaal van soulmates John en Savannah, die hun liefde per brief voortzetten, wanneer hij besluit om als militair in Afghanistan te vechten.

Hoe zit dat bij Channing? Wat zou hij doen als hij zou moeten kiezen tussen de liefde van zijn leven, of een carrière als American Footballer, ooit zijn eerste ambitie. “De liefde. Zonder enige twijfel. Ik hou van American Football, maar je kunt er niet oud mee worden.’’

‘’Zie je het al voor je? Ik op een zwoele zomeravond op de veranda met als levenspartner een bal naast me. Nee, ik weet zeker dat je daar niet erg gelukkig van wordt, haha.”

Hallström

Dear John is geregisseerd door de Zweedse cineast Lasse Hallström, die eerder al artistieke hitfilms afleverde als The Cider House Rules, What’s Eating Gilbert Grape en Chocolat.

“Ik heb nog nooit zo’n serene en vooral geduldige regisseur meegemaakt”, weet Tatum.

Bekijk de trailer

“De eerste opnamedag zei hij tegen mij: ‘Ik geef jou en je personage dezelfde ruimte als ik bij Leonardo DiCaprio heb gedaan in Gilbert Grape’. Oef, dacht ik, nu moet in de schoenen gaan staan van Leo. Dat levert druk op, maar het motiveert wel.”

Miniem rolletje

Eerlijk geeft Channing vervolgens toe dat hij zich hier in Hollywood nog steeds Hansje in Bosbessenland voelt. Toch geniet hij er intens van.

“In Public Enemies had ik een miniem rolletje. Ik word daarin binnen een minuut in mijn rug geschoten en ga dood. Maar hé, het was wel een Michael Mann-film. Daar zeg je geen nee tegen.”

Stripper

Channing’s weg naar het acteurschap bleek overigens nogal weerbarstig, want klopt het dat hij ooit aan de kost kwam als stripper?

De acteur blijkt openhartig: “Helemaal waar. Dat was nog in Tampa, Florida. Er zat bepaald geen masterplan achter. Ik was jong en vooral blut. Ik ben in ieder geval niet begonnen als ober, zoals het cliché wil.’’

‘’Ik mocht tenminste mijn edele delen in het gezicht van mensen slingeren, haha. Man, vergeleken bij ons waren The Chippendales nog chique.”

Supermodel

Na een loopbaan als mannelijk supermodel en een aantal geslaagde speelfilms, rammelt nu de wereldroem aan de deur bij Huize Tatum. Daar zit hij echter niet dolblij op te wachten.

“Je kan er rare ideeën van krijgen. Het is bizar om te denken, dat je als acteur cooler bent, of meer voorstelt. Ja, roem is een vreemd fenomeen.”

Avatar

In Amerika bracht Dear John in het eerste weekend al 35 miljoen dollar op, waarmee de film Avatar als de boxoffice-topper van die week onttroonde.

Channing heeft er in LA wel een verklaring voor. “Het is niet alleen een romantische vrouwenfilm. Ook voor mannen is hij interessant. Er zit een ontroerend en herkenbaar vader-zoon-thema in, over irritatie, misverstanden, maar ook over liefde en begrip.''

''Trouwens, als je een bikkel bent, schaam je je nergens voor en neem je je liefje gewoon mee naar deze film. Scoor je punten mee.”

Dear John is vanaf 11 maart te zien in de Nederlandse bioscopen.