AMSTERDAM - Sacha Baron Cohen reikt toch geen Oscar uit. De Britse komiek zou een sketch hebben voorbereid voor tijdens het Oscargala met de Amerikaanse komiek Ben Stiller die niet in de smaak valt bij de organisatie.

Naar verluidt gaat het om een persiflage op 'Avatar', maar de regie van het evenement greep in, schrijft de Amerikaanse website The Hollywood Reporter.

In de sketch zou Cohen een vrouwelijke Na'vi, het blauwe buitenaardse ras uit de film, spelen die zwanger is van de liefdesbaby van Cameron. Dit vond men echter te kwetsend voor regisseur James Cameron, die met 'Avatar' genomineerd is voor Oscars voor onder meer beste regisseur en beste film.

Avatar

Cameron zegt overigens in New York Magazine geen enkel probleem te hebben met een persiflage op zijn film. "Ik weet niets van een geplande sketch af, maar als ze grapjes willen maken over 'Avatar', moeten ze dat zeker doen. Dat is allemaal onderdeel van zo'n Oscar-avond."

De Oscars worden zondagnacht uitgereikt vanuit het Kodak Theatre in Los Angeles. Wie de uitreikingen in Nederland wil kijken kan 's nachts live via internet meekijken naar het gala.