AMSTERDAM - De excentrieke filmmaker Tim Burton maakt samen met de van 'Wanted' bekende regisseur Timur Bekmambetov een film waarin de voormalige Amerikaanse president Abraham Lincoln als vampierjager wordt neergezet.

Dat schrijft de Amerikaanse entertainmentnieuwssite Deadline Hollywood.

Het gaat hier om een verfilming van het deze week in Amerika verschenen boek 'Abraham Lincoln: Vampire Hunter', dat geschreven is door Seth Grahame-Smith.

Deze auteur schreef ook onder meer het boek 'Pride and Prejudice and Zombies', een wel erg losse bewerking van het beroemde boek van Jane Austen 'Pride and Prejudice' met een flinke dosis zombies. Natalie Portman speelt in de film de hoofdrol.

Geschiedenis

Seth Grahame-Smith neemt het in zijn boeken niet zo nauw met de geschiedenis en de bestaande literatuur. Abraham Lincoln is vooral beroemd als de president die vlak voor zijn dood in april 1865 het conservatieve Amerikaanse zuiden versloeg en daarmee een einde maakte aan de slavernij.

In het boek van Grahame-Smith besteedt de beroemde politicus echter zijn tijd aan het opjagen van vampiers om de dood van zijn moeder te wreken. Daarbij maakt de in topconditie verkerende Lincoln gretig gebruikt van wapens als bijlen.

De geschiedenis komt toch nog een beetje om de hoek kijken aangezien de vampiers worden geholpen door slavendrijvers. Daar wist Lincoln ook in werkelijkheid korte metten mee te maken.

Regie

Het is nog niet duidelijk of Burton of Bekmambetov de regie van de film op zich neemt. Onlangs produceerden de Amerikaanse excentriekeling en de Kazachstaanse filmmaker samen de animatiefilm '9', waarbij ze de regie overlieten aan Shane Acker.

Tim Burtons nieuwste film is 'Alice in Wonderland'. Deze draait vanaf donderdag in de Nederlandse bioscopen.