AMSTERDAM - Schrijver Dennis Lehane is dik tevreden met de manier waarop Martin Scorsese zijn boek Shutter Island heeft verfilmd.

Dat zegt de Amerikaanse auteur, die ook bekend is van verfilmde boeken als Mystic River en Gone Baby Gone, in een interview met MTV in de Verenigde Staten.

Aangezien Shutter Island een verrassend einde bevat leende het verhaal zich niet gemakkelijk voor een verfilming. "Het is een kaartenhuis, dus je moet er ontzettend zorgvuldig mee omgaan", zo zegt Lehane. "Als je een kaart ertussenuit trekt, stort alles ineen".

Onfeilbare visie

Scorsese heeft het er volgens Lehane echter meer dan goed vanaf gebracht: "Ik vind dat hij het voortreffelijk gedaan heeft. In films wordt mijn werk gefilterd door de visie van de regisseurs, en in het geval van Scorsese krijg je dan een onfeilbare visie", zo zegt de trotse schrijver. "Hij heeft alles weten te visualiseren op een manier zoals ik het me niet eens kon voorstellen".

Oorlogsveteraan

In Shutter Island, die momenteel in de bioscopen draait, speelt Leonardo DiCaprio de rol van detective en oorlogsveteraan Teddy Daniels, die afreist naar een gesloten inrichting op een afgelegen eiland. Daar moet hij onderzoeken wat er met een verdwenen patiënte is gebeurd.

Het is de vierde samenwerking tussen Scorsese en DiCaprio, nadat het tweetal samen al Gangs of New York, The Aviator en The Departed maakte.