AMSTERDAM - Volgens regisseur Quentin Tarantino kan zijn film 'Inglourious Basterds' nog heel wat teweegbrengen bij de Oscaruitreikingen. "Ik denk dat we zeker nog meedoen, het kan nog alle kanten op."

Dat zegt hij dinsdag in een interview met de BBC.

De films 'Avatar' en 'The Hurt Locker' zijn de favorieten voor de Oscar voor Beste Film, maar de 'basterds' zijn ook nog volop in de race.

Alle ogen zijn momenteel gericht op de tweestrijd tussen 'Avatar' en 'The Hurt Locker', die elk negen nominaties hebben, waaronder voor Beste Film.

In deze categorie is 'Inglourious Basterds', met in totaal acht nominaties, echter ook een belangrijke kandidaat. Tarantino zou het 'verdomd mooi' vinden als zijn film, tegen vele verwachtingen in, met een Oscar in een belangrijke categorie naar huis zou gaan.

Kansen

Zijn kansen zijn zeker niet slecht. Het epos won eerder al de prijzen voor Beste Acteursensemble en Beste Mannelijke Bijrol bij de Screen Actors Guild. Waltz is met zijn personage Hans Landa ook weer genomineerd voor een Oscar voor Beste Acteur in een Bijrol, en wordt hierbij zelfs gezien als de gedoodverfde winnaar.

Tarantino begon zijn verhaal over de Inglourious Basterds ooit, ruim tien jaar geleden, met het personage Hans Landa. "Ik zet altijd het personage op de eerste plek", zegt Tarantino. "Als er iets is dat in het verleden tot magische momenten met acteurs heeft geleid, dan is het dat wel."

Bekijk video's over de Oscars.