AMSTERDAM - Ben Stiller heeft alvast wat details onthuld over het vorige week aangekondigde vervolg op zijn film 'Zoolander' uit 2001.

Dit deed de komiek in een interview met MTV. In 'Zoolander 2' kruipt de 44-jarige acteur wederom in de huid van het ijdele en onnozele fotomodel Derek Zoolander.

'Zoolander 2' speelt zich tien jaar na de gebeurtenissen van de eerste editie af en dat is in de modewereld erg lang, weet Stiller. "Als je een jaar ertussenuit bent, is alles veranderd. Zo snel gaat dat."

Ook hoopt de komiek dat zijn goede vriend Owen Wilson bereid is terug te keren als Zoolanders concurrent Hansel.

Uitvinden

"In het begin van de film zijn we tien jaar verder, en iedereen is Derek en Hansel helemaal vergeten. Omdat niemand hen herinnert, moeten zij zichzelf opnieuw uitvinden."

In tegenstelling tot eerdere berichten is het wat Stiller betreft ook de bedoeling dat Will Ferrell terugkeert als de schurkachtige modetiran Mugatu.

"Als hij instemt, moet Will zeker deel uitmaken van de film. Ik vind Mugatu een van de beste filmschurken ooit", aldus Stiller.

Vervolg

Tevens geeft Stiller aan waarom het zo lang duurde voor een vervolg van de grond kwam.

Allereerst wilde de komiek een goed idee voor een tweede Zoolander-film hebben alvorens ermee te beginnen, en ten tweede vond hij het moeilijk om een vervolg te maken zonder co-scenarist Drake Sather.

Zelfmoord

Deze pleegde in 2004 zelfmoord. "Een lange tijd had ik het er erg moeilijk mee om mij daar overheen te zetten", vertelde Stiller. "Maar nu is me dat gelukt, denk ik".

Scenario en regie van 'Zoolander 2' zijn in handen van Justin Theroux, met wie Stiller ook al 'Tropic Thunder' schreef. Het duurt nog even voordat de film daadwerkelijk wordt opgenomen.

Eind dit jaar is Ben Stiller te zien in een ander vervolg op een van zijn succeskomedies. Op 22 december gaat 'Little Fockers' in première, de opvolger van 'Meet The Parents' en 'Meet The Fockers'.