AMSTERDAM - De Transformers reizen voor hun nieuwe film onder meer af naar Moskou. Dat heeft regisseur Michael Bay op zijn eigen website bekendgemaakt.

Ook worden opnamen in Chicago gedraaid. In beide steden worden grote actiescènes geschoten.

Nu Bay een aantal opnamelocaties bekend heeft gemaakt, lijkt het vorig jaar uitgelekte script niet het echte te zijn geweest. Hierin kwamen geen scènes in de Russische hoofdstad voor.

Of de derde Transformers-film in 3D wordt geschoten, is nog niet bekend. Bay twijfelt nog of hij de nieuwe techniek toe wil passen. "We zijn nu tests aan het doen met allerlei dingen die op de kijker afkomen, zoals zand en andere kleine deeltjes. Hopelijk werkt dat", zei de filmmaker dit weekeinde tegen MTV.

Rust

Ook legde Bay uit waarom hij toch dit jaar al aan de derde Transformers-film begint. Vorig jaar kondigde de 45-jarige regisseur nog aan dat hij een jaar rust zou nemen. "Ik ben bevriend met de jongens van filmstudio Paramount. Zij zeiden: als wij geen deel drie in 2011 hebben, worden we ontslagen."

Bay realiseert zich dat hij werkgelegenheid creeert met zijn grootse filmprojecten. "Met zo'n film geef ik meteen drieduizend mensen werk: duizend voor het speelgoed en tweeduizend voor de film."

Hoe de derde Transformers-film gaat heten, is nog onbekend. Het nieuwe avontuur moet eind juni 2011 op het witte doek te zien zijn.