AMSTERDAM - Bioscoopketen Pathé gaat toch de film Alice in Wonderland vertonen. Dat heeft het bedrijf maandag bekendgemaakt.

De distributeur brengt de film, die volgende week in première gaat, begin juni al op dvd uit. Pathé stelde daardoor te weinig tijd te hebben om de film in de bioscopen te vertonen.

Alice in Wonderland gaat nog steeds begin juni op dvd uit. Maar Pathé en Disney hebben volgens beide partijen nieuwe afspraken gemaakt over het toekomstige distributiebeleid van Disney.

Pathé zegt tevreden te zijn met de toezegging dat voortaan voor Disneyfilms een langere periode tussen bioscoop- en dvd-release wordt gehanteerd.

Klachten

Pathé kreeg de afgelopen twee weken duizenden klachten van vaste bezoekers die het vervelend vonden dat de keten, met bioscopen in alle grote steden, de film niet gingen vertonen.

Disney weet niet of andere bioscoopketens als Minerva, Wolff, Jogchem's en Utopolis nu ook afzien van hun aangekondigde boycot.

Exploitanten

De Nederlandse Vereniging van Bioscoopexploitanten (NVB) was maandagmiddag niet bereikbaar voor commentaar. Ook een aantal grote Britse ketens besloot eerder deze week al af te zien van de voorgenomen boycot.

De film draait nu vanaf 11 maart in het grootste deel van de Nederlandse bioscopen. Alice in Wonderland is een deels geanimeerde 3D-versie van het beroemde gelijknamige boek van Lewis Carroll.

De hoofdrollen in de film van Tim Burton (Sleepy Hollow) worden vertolkt door Johnny Depp en Anne Hathaway.