Producent Hurt Locker gooit eigen glazen in

LOS ANGELES - Een van de producenten van het oorlogsdrama The Hurt Locker heeft zich de woede van de Academy op de hals gehaald, de organisatie die de Oscars uitreikt.

Dat meldt de Los Angeles Times donderdag op zijn website. The Hurt Locker is met negen nominaties een van de grote kanshebbers bij de uitreiking volgende week zondag.

Producent Nicolas Chartier stuurde vorige week een mailtje naar een groot aantal vrienden van leden van de Academy waarin hij aandrong op een intensieve lobby om op zijn film te stemmen in plaats van ''die 500 miljoen dollar kostende film''.

Hij verwees hiermee naar grote concurrent Avatar. De reglementen van de Oscars verbieden het om op deze manier het stemgedrag van de leden te beïnvloeden.

Excuses

Chartier stuurde dinsdag, toen hij zijn fout had beseft, een deemoedige mail waarin hij zijn excuses aanbood voor zijn ''naïeve onwetendheid over de regels van de Academy''.

De Academy beraadt zich nog op een reactie. Het is de verwachting dat de producent wordt gestraft met het intrekken van een aantal uitnodigingen voor het gala op 7 maart.

De rel kan nog invloed hebben op het stemgedrag van de leden van de Academy: de stembussen sluiten pas op 2 maart.

Facebook & Twitter

Facebook & Twitter
Volg het nieuws van NU.nl/Entertainment ook op Facebook en Twitter

NUwerk

Tip de redactie