AMSTERDAM - De laatste film van de overleden actrice Brittany Murphy zal later dit jaar op het witte doek verschijnen. Dit meldt de Britse persdienst Reuters.

Murphy overleed op 20 december aan de gevolgen van een longontsteking. 'Abandoned' is de laatste film waarin de 32-jarige actrice speelde.

De opnames van de psychologische thriller werden in de zomer van 2009 afgerond. Distributeur Anchor Bay Entertainment heeft de film gekocht en brengt deze aankomende zomer uit in Amerika.

"Brittany zal heel erg gemist worden door iedereen die aan 'Abandoned' heeft gewerkt", zo laten de producenten van de film weten.

"De film is een spannende thriller waarin Brittany een slim en stoer personage neerzet. En dat is hoe wij ons haar willen herinneren."

In Nederland

In 'Abandoned' speelt de actrice de rol van Mary Walsh. Wanneer zij haar vriend na een operatie komt ophalen uit het ziekehuis blijkt hij spoorloos verdwenen.

Naast Murphy zijn ook Dean Cain en Mimi Rogers te zien in de film. Wanneer 'Abandoned' in Nederland uitkomt is nog niet bekend.