Steven de Jong maakt twee Snuf-films

LEEUWARDEN - Regisseur Steven de Jong gaat de komende zomer voor de EO twee nieuwe Snuf de Hondfilms maken. Dat heeft hij woensdag gemeld. De Jong maakte twee jaar geleden al de eerste Snuf-film, getiteld Snuf de Hond in Oorlogstijd.

Ditmaal worden de twee boeken Snuf en het Spookslot en Snuf en de IJsvogel verfilmd. De jeugdboekenserie Snuf de Hond werd na de Tweede Wereldoorlog geschreven door journalist en GPV-politicus Piet Jongeling.

De twee nieuwe films worden op dvd uitgebracht en door de EO in het najaar uitgezonden. Het is de bedoeling dat een van de twee titels ook in de bioscoop gaat draaien.

Hoofdrollen

Hoofdrolspelers zijn nog niet bekend. De Jong is nog op zoek naar een jongen en een meisje van zo'n vijftien jaar oud die de twee hoofdrollen kunnen vertolken. ''De acteurs die in de eerste film te zien waren, zijn inmiddels te oud'', legt de regisseur uit.

Meteen na de twee Snuf de Hond-films hoopt De Jong de paardenfilm Penny te gaan draaien, over relatieperikelen op een ponykamp op Ameland.

Tip de redactie