ROTTERDAM - De Spaanse film Yo, Tambien heeft zaterdagavond de IFFR Publieksprijs ter waarde van 7500 euro binnengesleept. Dit maakte Arthur Japin bekend in De Doelen op de voorlaatste avond van het International Film Festival Rotterdam.

Yo, Tambien (ik ook) van de regisseurs Alvaro Pastor en Antonio Naharro gaat over een afgestudeerde man met het Downsyndroom die verliefd wordt op een collega.

De Dioraphte Award, de prijs voor de beste film die tot stand kwam dankzij een bijdrage van het Hubert Bals Fonds, ging naar Soul Boy van de jonge Keniaanse filmmaakster Hawa Essuman.

Soul Boy

Ze nam zelf de prijs ter waarde van 10.000 euro in ontvangst. In Soul Boy woont de veertienjarige Abila in een van de ellendigste krottenwijken van Afrika. Zijn vriendinnetje Shiku behoort tot een andere stam, waardoor hij eigenlijk niet met haar om mag gaan.

Het IFFR verkocht dit jaar 353.000 kaartjes voor de films, tentoonstellingen, optredens en evenementen. Vorig jaar telde het IFFR 341.000 bezoeken. Ook het bezoek aan de festivalwebsite vertoonde groei: van 2,6 miljoen bezochte pagina's in 2009 tot 3.125.000 bezochte pagina's in 2010.

De veertigste editie van het IFFR heeft plaats van 26 januari tot en met 6 februari volgend jaar.