AMSTERDAM - Regisseur Kevin Greutert heeft de aanval geopend op filmstudio Lionsgate, omdat die hem ervan weerhoudt om 'Paranormal Activity 2' te regisseren.

Lionsgate verplicht Greutert 'Saw VII' te maken, waardoor hij voorlopig geen tijd heeft voor het vervolg op 'Paranormal Activity'.

"Op dit moment strijd ik voor gerechtigheid", schreef Greutert op zijn website. "Ik moet er wel voor zorgen dat mijn emoties niet doorslaan naar haat en woede, omdat dit je leven compleet overhoop kan gooien. Hopelijk kunnen we tot een goede oplossing komen."

Greutert kondigde vorige week aan dat hij het vervolg op 'Paranormal Activity' gaat maken. De film zorgde vorig jaar voor een grote verrassing door flink te scoren in de bioscopen.

Verplicht

De film sleepte wereldwijd ruim 151 miljoen dollar binnen terwijl het budget slechts vijftien duizend dollar bedroeg. Lionsgate houdt Greutert echter aan een clausule in zijn contract, waardoor hij verplicht is 'Saw VII' te regisseren.

"Ik moest zojuist mijn moeder van 83 het nieuws brengen dat ik niet de film ga maken waar met de hele familie zo naar is uitgekeken", schreef Greutert in een later bericht.

"Ja, ik ga nu voor de zoveelste keer mensen filmen die gemarteld worden. We moeten een film die zij ook kan kijken een jaar uitstellen." Greutert heeft de berichten inmiddels van zijn website gehaald.