AMSTERDAM - Acteur Timo Descamps, vooral bekend als Nelson Batenburg in de successerie SpangaS, heeft een rol bemachtigd in een Amerikaanse speelfilm. Dat heeft hij donderdag gemeld.

De Belgische acteur speelt in de onafhankelijke productie Judas Kiss. Descamps speelt de rol van een filmstudent die over lijken gaat om de liefde van een mannelijke medestudent te winnen.

Het is de eerste speelfilmrol voor de 23-jarige Descamps. Hij won de rol door mee te doen aan een auditie via netwerksite Facebook.

''Naast het feit dat het spannend is om in een Amerikaanse film te spelen, kijk ik er ook naar uit om mijn tanden eens in een bad guy te zetten'', stelt hij. ''Mijn personage Shane is nogal manipulatief. Normaal speel ik altijd heel lieve jongens.''

Kruistocht

De opnames van Judas Kiss vinden in augustus plaats in de Amerikaanse stad Seattle. Behalve van SpangaS is Descamps ook bekend van de musical Kruistocht in Spijkerbroek, waarin hij de hoofdrol vertolkte. Op dit moment is hij in Antwerpen te zien in de musical Ganesha.

Judas Kiss wordt begin 2011 in de bioscoop verwacht.