AMSTERDAM - De verfilmingen van het laatste Harry Potter-boek, 'Harry Potter and the Deathly Hallows', verschijnen in 3D.

Het zevende boek wordt in twee delen verfilmd en beide films zijn in 3D te zien, schrijft filmvakblad The Hollywood Reporter.

Uitgever Warner Bros hakte de knoop door na een test met de 3D-weergave van 'Clash of the Titans'. Warner was tevreden over de resultaten, waarna werd besloten de laatste Harry Potter-films in 3D in de bioscopen te brengen.

De extra kosten die dit met zich meebrengt zijn al omlaaggegaan, waardoor het voor Warner nog vijf miljoen dollar per film extra kost om de 3D-weergave te realiseren.

De zesde film uit de serie, 'Harry Potter and the Halfblood Prince' was overigens al deels in 3D te aanschouwen. Dit betrof wel alleen de Imax-versie van de film.

Details

Het laatste Harry Potter-boek wordt in twee delen verfilmd om zoveel mogelijk details uit het boek op het grote scherm te kunnen brengen. Het eerste deel moet november dit jaar verschijnen en het tweede gaat in de zomer van 2011 in première.