Met de ondertitel Red White & Blond als motto reist lachebekje Elle Woods (Reese Witherspoon) dit keer naar Washington af, om dierproeven voor cosmetica wettelijk te laten verbieden. @@

Bekijk video: Modem/ Breedband

Teleurstellend

Met de eerste Legally Blond vestigde Reese Witherspoon zich twee jaar geleden tussen de sterren die een film weten te openen, zoals dat heet. Legally Blonde, gemaakt voor 18 miljoen dollar, leverde in de VS bijna 100 miljoen dollar op, en Reese werd meteen de opvolgster van Julia Roberts gedoopt. Zeker toen ze met Sweet Home Alabama vorig jaar een tweede kassucces scoorde.

Maar Amerika lijkt alweer uitgekenen op het vrolijke blonde lachebekje, want de opbrengst van Legally Blonde 2 bleef deze zomer achter bij die van de eerste blonde komedie, wat als teleurstellend werd ervaren, Vreemd is het echter niet, want LB2 gaat gemakzuchtig verder op de weg die in LB1 werd ingeslagen.

Dierproeven

Ook nu heeft Elle Woods weer met vooroordelen te kampen, omdat ze nu eenmaal blond, optimistisch en vrolijk gekleed door het leven gaat. En met die instelling kom je in de politike slangenkuil van Washington niet ver. Zeker niet voor zoiets onbenulligs als een wet tegen dierproeven, de missie die Woods naar Capitol Hill voert. Langs deze omslachtige wijze tracht ze de moeder van haar knuffeldier Bruiser uit een laboratorium te krijgen. En zoals dat gaat in luchtige komedies: een list is snel verzonnen en eerlijkheid duurt het langst.

Jackie Onassis

Behoorlijk lang zelfs, want hoewel het happy end onvermijdelijk is neemt de weg erheen teveel tijd in beslag. Wurmfeld, die eerder de low budget lesbo-komedie Kissing Jessica Stein maakte, weet nog in handvol stekelige grappen in zijn eerste Hollywood-film te stoppen. Zo blijkt de macho hond van een senator homosexueel, en maakt Elle Woods haar intrede in Washington in dezelfde roze outfit als die Jackie Onassis droeg op de dag dat John F. Kennedy werd vermoord. Kinky!

Cash

Maar verder is Legally Blonde 2 teveel van hetzelfde en mist daardoor de sprankelende frisheid van de eerste LB. Dat krijg je met sequels- zie ook Bad Boys 2. Gelukkig heeft Reese meer in haar mars, zoals ze bewees in Election. Een van haar volgende rollen is dan ook die van June Carter, de vrouw van Johnny Cash, gespeeld door Joaquin Phoenix. En June Carter was niet blond.

Het Parool: "die mopjes over blondjes kennen we nu wel"
De Volkskrant: "iets te gemakkelijk"
In 70 zalen

# Niet gezien
@ Laat maar
@@ Op eigen risico
@@@ Niet slecht
@@@@ Aanrader
@@@@@ Wereldfilm