Dinsdag 27 september 2022 | Het laatste nieuws het eerst op NU.nl
Placeholder afbeelding NU.nl

Nederlanders dingen mee naar Kristallen Beer

AMSTERDAM - De korte documentaire Drona & ik van Catherine van Campen en de korte film Jacco's film maken op de Berlinale, het filmfestival van Berlijn, kans op een Kristallen Beer.
Door ANP

Beide films worden vertoond in het competitieprogramma Generation Kplus voor jeugdfilms. Dit maakte filmpromotor Holland Film woensdag bekend.

De documentaire over Drona ging in november reeds in première op het documentairefestival IDFA.

Drona is een Surinaams-Hindoestaans jongetje dat leidt aan een vorm van autisme. Hij is idolaat van bussen en droomt ervan buschauffeur te worden.

Ruzie

Met Jacco's film studeerde Daan Bakker af aan de Nederlandse Film en Televisie Academie. Het is zeventien jaar geleden dat een eindexamenfilm van deze opleiding door de Berlinale is geselecteerd.

Jacco's film is een portret van een tienjarige jongen die gemangeld dreigt te worden tussen zijn ruziënde ouders. Zijn levendige fantasie houdt hem op de been.

Gouden Beer

Kaliber Film uit Rotterdam maakt samen 4Proof Film uit Roemenië kans op de prestigieuze Gouden Beer met de korte film Colivia / The Cage van Adrian Sitaru.

Het psychologische drama O Quam Tristis van de Spaans-Nederlandse filmmaakster Maite Abella is geselecteerd voor het experimentele FORUM-porgramma.

Het festival Berlinale duurt van 11 tot 21 februari.

Aanbevolen artikelen