AMSTERDAM - De Britse regisseur Sam Mendes gaat de 23e James Bond-film regisseren. Het nieuws komt slechts één dag nadat er geruchten opdoken dat de nieuwe James Bond-film voor onbepaalde tijd uitgesteld zou zijn.

De aanstelling van Mendes, die wordt gemeld door het Amerikaanse vakblad The Hollywood Reporter, zou een persoonlijke eis van Bond-acteur Daniel Craig geweest zijn, omdat deze zich de kritiek op de voorgaande Bond-film 'Quantum of Solace' erg aangetrokken zou hebben. Veel critici vonden dat de film teveel actie en te weinig verhaal bevatte, iets wat Craig bij de nieuwe Bond-film wil voorkomen.

Oscar

Sam Mendes is vooral bekend als de echtgenoot van actrice Kate Winslet, met wie hij sinds mei 2003 getrouwd is. De 44-jarige Brit is daarnaast ook bekend van films als 'Jarhead' en 'Revolutionary Road'.

Zijn meest geprezen film is echter 'American Beauty', wat zijn debuut als speelfilmregisseur betekende. Voor deze film won Mendes in 2000 een Oscar voor Beste Regie.

Opnames voor het 23e avontuur van agent 007 moeten deze zomer van start gaan. De vooralsnog titelloze Bond-film moet eind 2011 uitkomen. Daniel Craig zal hierin voor de derde maal de rol van James Bond spelen.