AMSTERDAM – De filmkenners van het Britse maandblad Total Film nemen alvast een kijkje in de toekomst. Zij voorspellen in de decembereditie de kaskrakers die in januari in de Engelse bioscopen gaan draaien.

8 januari gaat aan de andere kant van de Noordzee de vampierenfilm Daybreakers in première. De film gaat over een virus dat in 2017 bijna ieder mens verandert in een vampier.

In de film spelen grote namen als Willem Defoe, Ethan Hawke en Sam Neill mee.

De film moet 25 februari in de Nederlandse bioscopen te zien zijn, meldt Benelux Film Distributors.

In The Book of Eli trekt Denzel Washington alleen door Amerika. Het einde van de wereld is nabij en hij moet een boek beschermen, waarin geheimen staan voor het redden van de mensheid.

De film is geregisseerd door Albert Hughes en Allen Hughes. Naast Washington spelen onder anderen Mila Kunis, Gary Oldman, Jennifer Beals en Malcolm McDowell mee.

De film draait 4 maart in Nederland.

Mel Gibson laat zijn gezicht zien in Edge Of Darkness. Daarin speelt hij Thomas Craven, een ervaren agent die het contact met zijn dochter is kwijtgeraakt.

Als hij na lange tijd weer ziet, wordt ze vermoord door een gemaskerde man. Craven gaat achter de dader aan en komt zo steeds meer te weten over het geheime leven van zijn dochter Emma.

Edge Of Darkness is gebaseerd op een BBC-film uit 1985 en gaat 28 januari wereldwijd in première.