AMSTERDAM - De speelfilm Natalee Holloway, gebaseerd op het boek van haar moeder Beth, verschijnt begin januari in Nederland op dvd. Dat heeft producent Sony maandag bekendgemaakt.

De speelfilm is los gebaseerd op het verhaal van de zoektocht op en rond Aruba naar Natalee Holloway.

Ook het onderzoek van Peter R. de Vries naar de waarheid achter de verdwijning van de Amerikaanse tiener en de gesprekken tussen verdachte Joran van der Sloot en ondernemer Patrick van der Eem zijn opgenomen in dit boek van moeder Beth.

De 18-jarige Amerikaanse verdween in mei 2005 op Aruba, haar lichaam is nooit gevonden. Peter R. de Vries ontlokte verdachte Joran van der Sloot uitspraken over de verdwijning.

Bekentenis

Ondanks de 'bekentenis' van Joran dat hij zich nadat het meisje onwel was geworden van het lichaam zou hebben ontdaan, kon justitie geen strafbare feiten vaststellen.

De film ging in april in première op de Amerikaanse televisie. De dvd ligt vanaf 7 januari in de Nederlandse winkels.

Op theaterfestival de Parade was afgelopen zomer al een musical te zien die was geïnspireerd op de omvangrijke media-aandacht rond de verdwijning van Holloway. Ook namen diverse schrijvers het mysterie rond het Amerikaanse meisje als uitgangspunt voor een (fictieve) roman.