RIJSWIJK - De films Avatar en Alvin en de Chipmunks zijn de afgelopen dagen de meest bezocht rolprenten in de bioscopen. Dat blijkt uit een kleine rondgang zondag bij Nederlandse theaterexploitanten.

In de bioscopen van Pathé, de grootste exploitant met twaalf theaters, ging de meeste belangstelling uit naar de (3D versie van de) sciencefictionfilm Avatar, gevolgd door Alvin en de Chipmunks en Anubis en de wraak van Arghus.

De bioscoopketen registreerde bijna een kwart meer bezoekers (24 procent) tijdens de kerstvakantie dan vorig jaar, zo liet een woordvoerder zondag weten. Een combinatie van het filmaanbod, het slechte weer en ook de crisis waren daaraan debet.

Ook in de bioscopen van de Wolff Cinema Groep was Avatar populair, maar was er evenveel belangstelling voor Alvin en de Chipmunks. Tijdens de twee kerstdagen kregen de theaters daar ongeveer 5 procent meer bezoek dan vorig jaar.

Hel van '63

In Jogchem's Theaters waren Alvin en de Chipmunks en de Elfstedenfilm Hel van '63 het best bekeken. Daarbij moet worden aangetekend dat deze bioscopen geen 3D-mogelijkheden hebben en Avatar dus niet op zijn best kon worden vertoond.

Over het aantal bezoekers kon nog niets worden gezegd.