ROTTERDAM - Reeds honderdduizend bezoekers zagen reeds Anubis en de wraak van Arghus in de bioscoop. De familiefilm van regisseur Dennis Bots heeft daarmee ruim een week na de première de status van Gouden Film bereikt, maakte het Nederlands Film Festival bekend.

De cast krijgt donderdagmiddag de bijbehorende trofee uitgereikt in het Oude Luxor Theater in Rotterdam.

De tieneridolen zijn hier bijeen voor de theatertoer Het Huis Anubis, de legende van het spooktheater.

De succesvolle film Anubis en de wraak van Arghus is het vervolg op Anubis en het pad der 7 zonden die vorig jaar de best bezochte film in Nederland was met ruim 600.000 bezoekers.

Horrorkasteel

Het vervolg speelt zich af in een horrorkasteel, waar Appie (Kevin Wekker) zijn verjaardagsfeest viert. Als de klok twaalf slaat, begint het te spoken en verdwijnen zijn vrienden één voor één.

Appie denkt dat een vampier het op zijn vrienden heeft voorzien, maar Nienke (Loek Beernink) weet Arghus, een rol van de Belgische acteur Peter van den Begin, te ontmaskeren.

Dat doet ze door aanwijzingen op te volgen van Arghus' vader, een gastrol van Bram van der Vlugt, die als geest ronddoolt in het huis. De film is geschikt voor kinderen vanaf 6 jaar.

Diamanten Film

De Gouden Film wordt toegekend door het Nederlands Film Festival en het Nederlands Fonds voor de Film, net als de Platina Film bij 400.000 bezoekers en de Diamanten Film voor een miljoen bezoekers.

De Anubisfilm is geproduceerd door Studio 100 in samenwerking met de tv-zender Nickelodeon en draait in 115 zalen in Nederland en daarnaast in een groot aantal Vlaamse bioscopen.