De poster is al even intrigerend als het gegeven: een bloedmooie blondine die aan het zwembad zit. Het is de ongenode gaste waar een uitgebluste Britse thriller-schrijfster (Charlotte Rampling) mee geconfronteerd wordt wanneer ze in het huisje van haar uitgever tot rust wil komen. @@@

One-night-stands

Dat lukt haar uitstekend, tot die blondine (Ludivine Sagnier) onverwacht binnenvalt. Ze stelt zich voor als Julie, de dochter van de uitgever, en dus zit er voor schrijfster Sarah niets anders op het huis te delen.Dat zorgt al snel voor ergernis, aangezien Julie vooral 's nachts leeft, en minnaars meeneemt waarmee ze vervolgens luidruchtige one-night-stands heeft. Het lijkt haar plezier alleen maar te vergroten dat ze daarmee haar verzuurde huisgenote de gordijnen injaagt.

Blauw oog

Maar wanneer Julie op een dag met een blauw oog aan het zwembad ligt raakt Sarah steeds meer geïntrigeerd door de volkomen andere wijze waarop Julie in het leven staat. Waar Sarah het zwembad bij het huisje aanvankelijk niet benutte, duikt Julie er bij voorkeur poedelnaakt in. Sarahs interesse voor Julie neemt bedenkelijke vormen aan zodra ze in Julie's spullen gaat neuzen.

Dwaalwegen

Swimming Pool is een traag opgebouwde psychologische thriller waarvan de afloop verrassend genoemd mag worden. Wat weer geen verrassing zal zijn voor wie eerdere films van Ozon zag. Zoals Sous le Sable, waarin Rampling ook al op vakantie in Frankrijk was, en haar man spoorloos verdween op het strand. Of recenter 8 Femmes, een moord-musical met Sagnier als tomboy in een pijama.Swimming Pool oogt conventioneler, zeker het eerste uur, maar slaat daarna bizarre paden in. Ozons dwaalwegen stellen de kijker op de proef, maar wie hem bereid is te volgen zal al net zo geïntrigeerd raken als de thrillerschrijfster door die kleine blonde stoot.

Het Parool: "sterke combinatie van een elegante psychologische thriller en een zwarte komedie"
In 20 zalen

# Niet gezien
@ Laat maar
@@ Op eigen risico
@@@ Niet slecht
@@@@ Aanrader
@@@@@ Wereldfilm