NEW YORK - Op het jaarlijkse Food Film Festival in New York is het televisieprogramma Keuringsdienst van Waarde (RVU) bekroond met de hoofdprijs in de categorie korte film.

Dat maakte een RVU-woordvoerder vrijdag bekend. Het programma dat wordt geproduceerd door DahlTV kreeg op het Amerikaanse Food Film Festival de Silver Spoon, oftewel Zilveren Lepel, een beeldje, voor de aflevering Mandarijn.

De uitzending over mandarijntjes in blik werd in januari van dit jaar uitgezonden en werd door ruim een half miljoen mensen bekeken.

Benthe Forrer, die als producent van DahlTV de prijs in ontvangst mocht nemen, was erg onder de indruk van de reacties uit de zaal.

Enthousiast

''Het was spannend om te zien of de humor die zo kenmerkend is voor het programma door Amerikanen wordt gewaardeerd. Gelukkig waren de tweeduizend aanwezigen enthousiast.''

Het succesvolle programma dat vorig jaar in Cannes een derde prijs won voor het beste internationale format, staat erg in de belangstelling van buitenlandse tv-producenten.