Na Agent Cody Banks (met Frankie Muniz) en What A Girl Wants (met Amanda Bynes) is The Lizzie McGuire Movie de derde film deze zomer die inspeelt op de bekendheid van een tienerster uit een Amerikaanse tv-serie. In dit geval Lizzie Maguire, gespeeld door Hillary Duff, die ook al in Cody Banks was te zien. #

Duffs dubbelgangster

In de filmversie van haar avonturen belandt ze in Rome, waar ze voor een Italiaanse popster wordt aangezien. Niet zo vreemd, aangezien Duff zelf de rol speelt van haar Italiaanse dubbelgangster. Het leidt tot ingewikkelde misverstanden en dito verwikkelingen die desondanks uiteraard binnen anderhalf uur weer netjes worden opgelost.

Het gegeven doet overigens vaag denken aan When in Rome, waarin de Olsen tweeling voor misverstanden zorgen. Maar aangezien ik geen van beide films heb gezien waag ik mij niet aan oordelen over beide films, laat staan aan beschuldigingen van plagiaat.

Disney vs Duff

Wel kan ik melden dat Duff en producent Disney na het redelijke succes van de film ruzie kregen over de gage voor een eventueel vervolg. Duff, die 1 miljoen dollar voor deze filmrol kreeg, schroefde haar eisen op naar 5 miljoen dollar, opgejut door ma Duff. Daar had Disney aanvankelijk geen trek in, maar naar verluidt zijn Duff en Disney nu toch weer on speaking terms. Gelukkig maar!

Het Parool: "romantisch sprookje over roem, dat de geijkte paden bewandelt"
De Volkskrant: "de film heeft alles wat meisjes van vijftien volgens de makers horen te wensen"
In 63 zalen

# Niet gezien
@ Laat maar
@@ Op eigen risico
@@@ Niet slecht
@@@@ Aanrader
@@@@@ Wereldfilm