LOS ANGELES - De Amerikaanse filmregisseur Ted Demme is op -jarige leeftijd gestorven. Over de precieze doodsoorzaak wilden de artsen geen mededeling doen, aldus de Amerikaanse media maandag. Een autopsie moet nog worden verricht.

Demme was zondag na een zware hartaanval opgenomen in het ziekenhuis in Santa Monica nabij Los Angeles. Zijn laatste film Blow met in de hoofdrol Johhny Depp werd vorig jaar in roulatie gebracht. De film was gebaseerd op het levensverhaal van George Jung, de Amerikaan die eind jaren zeventig en begin jaren tachtig in contact stond met Colombiaanse drugskartels.

Verder was Demme onder meer regisseur van de komedie Beautiful Girls (1996) met onder anderen Uma Thurman, Rosie O'Donnel en Matt Dillon. Demme begon zijn carrière als productieassistent bij de muziekzender MTV, waarvcoor hij later muziekvideo's regisseerde. Samen met zijn oom Jonathan Demme maakte hij de clip bij het nummer Streets of Philadelphia van Bruce Springsteen. Jonathan Demme was regisseur van de thriller Silence of the Lambs. Ted Demme was getrouwd met de actrice Amanda Scheer.