Jeepers Creepers bewees vorig jaar dat gebaande paden wel degelijk een verrassend resultaat kunnen opleveren. Sinds The Texas Chainsaw Massacre en Evil Dead mogen horrorfilmers graag stedelingen laten verdwalen in uitgestorven gebieden, die bij nacht helaas toch niet zo uitgestorven zijn als overdag leek.#

Horrorfilm volgens beproefd uitgangspunt: een groep vrienden, met een kapotte auto, in the middle of nowhere.

Kamperen tussen de kannibalen

Ook Wrong Turn claimt dat "je na het zien van deze film wel twee keer nadenkt voordat je ooit nog in het bos gaat kamperen". Dat was sinds The Blair Witch Project toch al een stuk minder prettig geworden.Vijf vrienden staan met een platte band op een verlaten weg wanneer een onoplettende chauffeur weer op hun wagen inrijdt. Met twee kapotte auto's is het nog lastiger wegkomen, dus besluit men dan maar ter plekke te gaan kamperen. Maar laten er nu net kannibalen (!) in dat bos huizen. Tussen de geplaagde kampeerders ontwaren we onder meer Eliza Dushku, die als Faith het griezelgenre verkende in de tv-series Buffy the Vampire Slayer en Angel.

Smakelijk horror-hapje

Wie niet kan wachten tot deze herfst het vervolg op Jeepers Creepers uitkomt, kan vast zijn lol op bij Wrong Turn, te oordelen aan de recensies elders. Verrassend is het allemaal niet, maar het is nog knap lastig om van beproefde ingrediënten een smakelijk horror-hapje te bakken. En de sinds Scream verplichte ironische knipoog is nu eens verfrissend afwezig.

Het Parool: "als nagelbijter functioneert Wrong Turn prima (..) amusante rit door het spookhuis"
De Volkskrant: "zuivere horrorfilm (...) met scherpe timing"
In 35 zalen

# Niet gezien
@ Laat maar
@@ Op eigen risico
@@@ Niet slecht
@@@@ Aanrader
@@@@@ Wereldfilm