Overbodige remake van klassieker uit 1939, met alleen vrouwen in de cast. De ouderwetse klucht is een slap aftreksel van Sex and the City.

In 1939 draaide George Cukor The Women met een cast die geheel uit een vrouwen bestond. Dat was niet alleen baanbrekend, maar het leverde ook nog een klassieke film op.

De afgelopen decennia zijn er diverse pogingen geweest voor een remake, eerst met Jane Fonda, Barbra Streisand en Faye Dunaway, later met Julia Roberts en Uma Thurman. De remake is er nu eindelijk, maar zonder Julia en Uma.

Veteranen en jongere garde

Dan hou je toch nog genoeg vrouwelijk acteertalent over, zoals veteranen Meg Ryan, Annette Bening, Candice Bergen en Bette Middler.

De jongere garde moet het doen met aardige actrices als Eva Mendes en Jada Pinkett Smith. Niet bepaald Julia Roberts, zelfs geen Anne Hathaway, die ook ooit werd genoemd als een van The Women.

Sex and the City

Maar goed, belangrijker dan wie er niet in zitten is de vraag of The Women nog bestaansrecht heeft, uitgerekend in hetzelfde jaar dat de Sex and the City-film een kassucces was.

De makers doen in elk geval geen moeite de onvermijdelijke vergelijking uit de weg te gaan, want in de in New York gesitueerde film wordt veel geshopt en cocktails gedronken.

Loslippig

Bitchy Sylvia (Annette Bening) komt er tijdens een nagelbehandeling achter dat de man van haar beste vriendin Mary (Meg Ryan) vreemd gaat.

Wat te doen – het haar vertellen of niet? Ze besluit na uitgebreid overleg met zo’n beetje al haar vriendinnen om het niet te vertellen. Zodat Ryan er zelf achter komt, via dezelfde loslippige manicuurster.

Gekwetter

Dan is de film al een half uur onderweg. Blijkbaar is ook het tempo van het bijna 70 jaar oude origineel overgenomen.

De grappen zijn al even belegen en vallen voortdurend dood, vooral wanneer de jongere garde actrices sarcastisch probeert te zijn. Wat overblijft is non-stop gekwetter, variërend van vrijblijvend gekwebbel tot hysterisch gezeur.

Tom Tom

De gimmick van een film met alleen vrouwen –zelfs de Tom-Tom heeft een vrouwenstem- is nog wel aardig maar ook achterhaald. Het meest dodelijk is echter de ouderwetse moraal (bedrogen? Neem een make over!) die uit deze overbodige remake opstijgt.

Zelfs Sex and the City-fans zullen weinig plezier beleven aan deze oudbakken klucht, en voor mannen is het een twee uur durende beproeving.

In 58 zalen