Vervolg op de succesvolle animatiefilm uit 2005. Dit keer willen de dieren uit Afrika ontsnappen. Ook de pinguïns zijn weer van de partij.

In de zomer van 2005 was Madagascar een van de betere films in de kudde computeranimatiefilms met aaibare dieren. Bij de avonturen van een leeuw, een zebra, een nijlpaard en een giraf die uit de New Yorkse dierentuin willen ontsnappen waren het vooral de pinguïns die de show stalen.

Air Pinguïn

De pinguïns zijn ook hier weer van de partij, als oprichters van het verre van betrouwbare Air Pinguïn, waarvan de enige kist al vroeg in de film neerstort, met onze vrolijke vrienden aan boord.

Die nerveuze scène maakt het onwaarschijnlijk dat Madagascar 2 zonder coupures als inflight movie in een echt vliegtuig zal worden vertoond.

Twin Towers

Dat in de openingsscène de Twin Towers nog fier overeind blijken te staan in New York is al even verwarrend. Maar aan het eind van de scène blijkt het een flashback te betreffen die verklaart hoe leeuw Alex in de NY Zoo is beland.

En dat gebeurde ver voor het in 2003 uitgebrachte deel 1, dus vandaar die fiere Twin Towers.

Noodlanding

Maar goed, de vier vrienden zijn dus aan het eind van deel 1 in Madagascar beland. Drie jaar later verlangen ze weer terug naar New York, maar Air Pinguïn brengt ze door een noodlanding niet verder dan Afrika zelf.

Maar hun gedwongen landingsplaats oogt wel zeer paradijselijk, met een oase en genoeg dieren van hun eigen soort.

Joods vrouwtje

Waneer Alex door een gelukkig toeval zelfs zijn ouders terugvindt, is alles na een half uurtje opgelost. Maar aangezien een half uur aan de krappe kant is voor een animatiefilm van speelfilmlengte dienen zich al snel nieuwe problemen aan.

Uiteraard in de vorm van mensen, waarbij een driftig joods oud vrouwtje een opvallende schurkenrol speelt.

Maki-koning

Het aardige van Madagascar 2 is dat de succesnummers van deel 1 niet worden uitgemolken. Behalve de pinguïns, is ook de geschifte maki-koning weer van de partij, terwijl ook zijn lijflied I Like to Move It weer klinkt.

Maar waar de trailer deed vermoeden dat Madagascar 2 weinig toe had te voegen, geldt dat voor de film gelukkig niet.

In 78 zalen (originele versie) plus 107 zalen (Nederlandse versie)