Dinsdag 27 september 2022 | Het laatste nieuws het eerst op NU.nl
Placeholder afbeelding NU.nl

'Duistere' Pinokkio op het witte doek

LOS ANGELES - Guillermo Del Toro, de producent van The Hobbit, gaat een nieuwe Pinokkio-film maken.
Door ANP

Het wordt een bewerkte versie van het verhaal van de houten pop met de groeiende neus, waarin de duistere kant van Pinokkio naar voren zal komen. Dit meldde de website van The Hollywood Reporter vrijdag.

De film wordt een stopmotion animatie vertelling. Stopmotion is een zeer oude techniek waarbij een voorwerp in een steeds iets andere houding wordt opgenomen met de camera. Hierdoor ontstaat een enigszins schokkende beweging. Bij kinderfilms met kleipoppetjes wordt deze techniek ook gebruikt.

Pervers

Het idee van de film komt van Gris Grimly, een van de tekenaars van het sprookje. Er zal geprobeerd worden om het perverse en spookachtige effect van het succesvolle boek van Grimly ook in de film te behouden.

Op dit moment is Del Toro bezig met het scenario. Al zeker is dat Pinokkio in de film plezier beleeft aan het pesten van mensen en ervan houdt slecht te zijn. Voor het bekijken van de film is nog wat geduld nodig. Vanwege de tijdrovende techniek, verwacht Del Toro zeker drie jaar nodig te hebben.

Aanbevolen artikelen