GOLD COAST - Monic Hendrickx is donderdag in Australië bekroond voor haar rol in de film Unfinished Sky, de remake van de Nederlandse productie De Poolse Bruid. De Nederlandse actrice nam zelf de prijs in ontvangst voor beste actrice bij de uitreiking van de Inside Film Awards in de stad Gold Coast in Australië.

Unfinished Sky won de publieksprijs ook in de categorieën regisseur, montage en production design, aldus coproducent IDTV Film donderdag. De Nederlands-Australische coproductie was acht keer genomineerd voor de filmprijzen.

Oscars

De film van Peter Duncan heeft ook tien nominaties voor de Australian Film Institute Awards (AFI), de Australische evenknie van de Amerikaanse Oscars. De uitreiking hiervan is op 6 december in Melbourne.

Hendrickx speelt in Unfinished Sky Tameena, een illegale Afghaanse immigrante die vlucht uit een bordeel waar zij wordt mishandeld. Na een lange tocht strandt ze op het erf van de Australische boer John (William McInnes).

Relatie

John ontfermt zich over Tameena en verzorgt haar. Ondanks het feit dat de taalbarrière groot is, ontstaat een bijzondere relatie tussen John en Tameena.

Karim Traïdia regisseerde De Poolse Bruid, die in 1998 uitkwam. Hendrickx speelde in deze film eveneens de hoofdrol. Haar personage was toen een Poolse vrouw.