LONDEN - "Ik ben blij met het resultaat, dus ik zou niet gelukkiger kunnen zijn op dit moment." Daniel Craig kijkt tevreden terug op zijn nieuwe avontuur als James Bond.

De eerste kritieken zijn positief en critici en fans noemen Craig al de beste Bond van allemaal, aldus de Britse nieuwszender BBC dinsdag.

Quantum of Solace draait vanaf 6 november in de Nederlandse bioscopen. Het is de kortste film ooit over de Britse spion, maar er zitten meer locaties in dan ooit tevoren. De opnames begonnen in januari in Engeland, waarna Bond en consorten naar Panama, Chili, Italië, Oostenrijk en Mexico vertrokken.

Agent

In de film gaat James Bond op zoek naar de meedogenloze zakenman Dominic Greene, die natuurlijke bronnen in zijn bezit wil krijgen. De missie brengt de geheim agent de hele wereld over. Zijn ontmoeting met de door wraak gedreven Camille leidt hem naar Greene.

Craig heeft zeker creatieve inbreng gehad, zegt hij. "Ik houd nooit mijn mond. Ik probeer me overal mee te bemoeien, maar ik grijp niet in. Marc Forster is de regisseur en het is belangrijk dat zijn visie sterk overkomt."

Moneypenny

In de twee films waarin de acteur 007 speelt, zijn de twee oude Bond-karakters Miss Moneypenny en Q niet te zien. Craig sluit hun terugkeer echter niet uit.

"We moeten ze zeker introduceren aan het publiek. Er is een hele generatie die de Bond-films niet kent en ik wil dat zij de films zien en snappen wie die personages zijn."