UTRECHT - Anubis en het Pad der 7 Zonden heeft zondag in een recordtempo de 400.000e bezoeker verwelkomd. De productie deed er negentien dagen over om deze status van Platina Film te behalen. Dat heeft het Nederlands Film Festival zondag bekendgemaakt.

Het is de eerste Nederlandse kinderfilm die zo snel na release 400.000 bezoekers heeft ontvangen. In Anubis & Het Pad der 7 Zonden gaan de bewoners van Het Huis Anubis op schoolreisje.

Ze komen echter in een spookdorp terecht, waar ze over een oude legende horen en raken verwikkeld in een vooropgezet spel.

Vlaams

Hoewel de Anubis-film een productie is van de Vlaamse Studio 100 (bekend van K3 en Kabouter Plop), voldoet hij aan de criteria van het Nederlands Film Festival en het Nederlands Fonds voor de Film om Nederlands te worden genoemd.

In de Nederlandstalige film, gebaseerd op de gelijknamige tv-serie, spelen voornamelijk Nederlandse acteurs en de scriptschrijvers en regisseur zijn eveneens Nederlands.

Trofee

De castleden, schrijvers en regisseur krijgen de trofee zondag om 15.45 uur overhandigd door Nickelodeon-presentator Patrick Martens in het medialab van het film-, tv- en mediafestival Cinekid in Amsterdam.