Voor wie de surfscène met Cameron Diaz in Charlie's Angels niet lang genoeg duurde is er nu een film vol surfchicks en surfscènes: Blue Crush.

Het meest opmerkelijke feit aan Blue Crush is dat het verhaal is gebaseerd op een artikel, Surf Girls of Maui, van Susan Orlean- dezelfde journaliste die met haar orchideeën-obsessie de aanleiding was voor Adaptation. Meryl Streep zette in die film een snuivende Susan Orlean neer, en graag had ik Streep een surfende Susan zien spelen: in River Wild toonde Streep tenslotte aan niet bang voor water te zijn.

Frisse meiden

Maar met rollen voor frisse meiden Kate Bosworth, Sanoe Lake en Michelle (Fast and the Furious) Rodriguez zal de gemiddelde bioscoopbezoeker dik tevreden zijn. Zij spelen drie surfchicks die op Hawai leven voor de golven, en daarnaast genoegen nemen met slechte baantjes en dito onderkomens. Bosworth speelt surfjunkie Anne Marie, die tijdens de voorbereidingen op een wedstrijd verliefd wordt op American footballer Matt. Maar die vindt dan weer dat meisjes niet horen te surfen...

Niet gezien, maar het schijnt beter te zijn dan de anderhalf uur durende FA-reclame die het verhaal suggereert. Blue Crush is een soort zomerse vrouwelijke versie van 8 Mile en kan voor surfen doen wat The Fast and the Furious voor illegale straatraces deed.

De Volkskrant: "spectaculaire surfopnames (..) de ideale zomerzotheid"
In 26 zalen

# Niet gezien
@ Laat maar
@@ Op eigen risico
@@@ Niet slecht
@@@@ Aanrader
@@@@@ Wereldfilm