AMSTERDAM - Rik van de Westelaken speelt een rolletje in de film 'Spion van Oranje'. Dat vertelt de presentator van het NOS Journaal in de glossy Beau Monde.

De nieuwslezer is in de film van Tim Oliehoek te zien in een 'cameo-achtig rolletje'. In de film 'Zomerhitte' was hij eerder dit jaar ook al kort te zien als zichzelf.

De 37-jarige Van de Westelaken denkt dat hij er verstandig aan doet om slechts als nieuwslezer in films te figureren. "Want ik ben natuurlijk geen acteur, ook al wilde ik dat vroeger wel altijd worden."

Vanwege die jeugddroom vindt hij het dan ook 'grappig' dat 'dit soort dingen' nu op zijn pad komt. "Als nieuwspresentator ben ik natuurlijk ook een beetje een performer, iets in mij vindt dat blijkbaar leuk."

Paul de Leeuw

In 'Spion van Oranje' wordt Nederland bedreigd door een gestoorde terrorist, gespeeld door Paul de Leeuw. Een homoseksuele couturier, die ook gestalte wordt gegeven door De Leeuw, gaat als geheim agent achter hem aan.

Ook Jennifer Hoffman, Najib Amhali, Nelly Frijda en Hans Kesting zijn te zien in de komische speelfilm die in februari in de bioscopen wordt verwacht.