Bondfilms beginnen altijd met een onnavolgbare stunt, en die traditie lijken Charlie's Angels met plezier te hebben overgenomen. Meteen in de openingsscène maken de drie dames duidelijk dat de wetten van zwaartekracht én logica niet op hen van toepassing zijn. @@@

Modem/ Breedband

Cameron Diaz, Lucy Liu en Drew Barrymore proberen een Amerikaan te redden die door een vervaarlijke groep Mongolen gevangen wordt gehouden. Terwijl Alex (Lucy) en Dylan (Drew) hun landgenoot bevrijden, leidt de onweerstaanbare Natalie (Cameron) de Mongolen af met een entree die gepikt lijkt uit de Heineken-commercial met de skileraar. Alleen het 'Biertje?' ontbreekt, maar dat mag u van mij best door de bioscoopzaal roepen, ter verhoging van de feestvreugde.

Feestje

Want ook Charlie's Angels 2, met als ondertitel Full Throttle (Plankgas), is weer een feestje. En bij een feestje horen verkleedpartijtjes, bedachten Charlie's Engelen in het eerste deel al, en dus wordt ook nu weer uitgebreid in de verkleedkist gerommeld. Veel tijd voor een fatsoenlijk verhaal blijft er dan niet over, maar ook dat is de charme van Charlie's Angels, die alles met een vette knipoog beschouwen. Ze recyclen doodleuk de plot uit het eerste deel, want ook nu valt Dylan weer op de verkeerde man en wederom is er een vrouwelijke dubbelspion uit eigen gelederen. Niets nieuws onder de zon dus.

Demi Moore

Maar de drie engelen komen overal mee weg. Heeft Bill Murray geen zin meer om de rol van Bosley te spelen? Dan huren ze gewoon een zwarte komiek in (Bernie Mac), die de broer (!) van de oude Bosley blijkt te zijn. Het aanzicht van de gezette komiek in zijn zwarte surfpak doet Bill Murray bijna vergeten.

In die surfscène wordt het mannelijk publiek sowieso zwaar afgeleid door Diaz in bikini én Demi Moore, die de afgelopen vijf jaar weliswaar geen films meer maakte, maar haar clubkaart van de plaatselijke fitnessclub duidelijk niet heeft opgezegd.

John Cleese

Demi's ex Bruce Willis duikt ook nog even op, en Luke Wilson en Matt Leblanc keren terug als de geliefden van respektievelijk Cameron Diaz en Lucy Liu. Een klein maar geestig rolletje als vader van Lucy is weggelegd voor John Cleese, die inmiddels de nodige Bond-ervaring heeft.

Tuurlijk, een zuurpruim kan constateren dat het een gemakkelijke kopie van de eerste film is, maar waar Men in Black faalde in de herhaling weten Charlie's Angels de pret te continueren. En dat lijkt dus gemakkelijker dan het is.

Het Parool: "en spervuur aan visuele en verbale grapjes"
De Volkskrant: "vanaf de proloog (..) tot het happy end gaan alle remmen los"
In 111 zalen