AMSTERDAM - Robert De Niro en Mel Gibson zijn volgend jaar voor het eerst samen in een film te zien. De twee acteurs spelen in 'The edge of darkness', geregisseerd door Martin Campbell.

Later deze maand beginnen de opnamen in de Amerikaanse staat Massachusetts, meldt filmvakblad Variety.

Gibson speelt de onderzoeker Thomas Craven, wiens dochter voor zijn huis is vermoord. Hij gaat ervan uit dat hijzelf het doelwit was, maar als Craven in het verleden van zijn dochter duikt, ontdekt hij dat ze een dubbelleven leidde. De Niro knapt in 'The edge of darkness' de vuile zaakjes van anderen op.

Regisseur

Het is de eerste keer in zes jaar dat Gibson weer een hoofdrol speelt. De laatste twee filmposters waarop zijn naam prijkte, waren 'Signs' en 'We were soldiers'.

De 52-jarige filmster scoorde de afgelopen jaren wel grote hits als regisseur. Zo maakte hij de controversiële film 'The passion of the Christ' en de actiefilm 'Apocalypto'.

De Niro

De Niro gaat ondertussen gewoon door als acteur. De 'Goodfellas'-acteur speelde in 'The good shepherd', de fantasiefilm 'Stardust' en leende zijn stem aan de animatiefilm 'Arthur and the minimoys'.

Er staan nog vijf films met de 64-jarige acteur op de rol, waaronder 'What just happened?' en 'Righteous kill', waarin ook Al Pacino is te zien.