AMSTERDAM - Zangeres Fergie kijkt uit naar haar nieuwe filmrol, als de prostituee Saraghina in de filmmusical 'Nine' van 'Chicago'-regisseur Rob Marshall.

Ze vormt de cast met Daniel Day-Lewis, Marion Cotillard, Penelope Cruz, Nicole Kidman, Kate Hudson en Judi Dench. "Ik ben sprakeloos", zegt ze over de kans om met zo veel topacteurs samen te werken. "Waarschijnlijk ben ik de hele tijd stil, om zo veel mogelijk mee te krijgen en te leren."

Sterk

In de musical zingt ze het nummer 'Be Italian' met haar tegenspeler Day-Lewis. "Het nummer dat ik zing is erg sterk en ik kijk ernaar uit om te zingen als een personage in plaats van als mezelf."

De opnamen van de film beginnen in oktober. Het is niet de eerste keer dat de frontvrouw van The Black Eyed Peas te zien is op het witte doek. Al eerder speelde ze in 'Planet terror' en 'Poseidon', twee actiefilms waarin haar personage al vrij gauw om het leven komt.

Studio

Ook gaat Fergie weer met haar collega's de studio in om een nieuw Black Eyed Peas-album te maken. "Het wordt een ander geluid, we gaan nu echt de toekomst in", vertelt ze. "We proberen niet alles te kopiëren dat momenteel op de radio te horen is. We proberen artistiek te zijn en verder te groeien."

Met de band scoorde Fergie grote hits als 'Don't phunk with my heart', 'Shut up' en 'My humps'. Solo maakte de 33-jarige zangeres onder meer 'Big girls don't cry'.