LOS ANGELES - Batman-liefhebbers in Amerika willen zo ontzettend graag direct naar de nieuwe film van hun held, dat bioscopen in bijvoorbeeld San Diego en Chicago zich genoodzaakt zien tot het geven van extra voorstellingen op de premièredatum van 18 juli.

Er waren al vertoningen meteen om middernacht en om 3 uur geprogrammeerd, nu kun je zelfs om 6 uur in de ochtend naar The Dark Knight.

Dat meldt The New York Times. The Dark Knight, met Christian Bale als Batman, is geregisseerd door Christopher Nolan. De film komt deze zomer ook in de Nederlandse bioscopen.

Ledger

Veel aandacht zal uitgaan naar de dit jaar gestorven acteur Heath Ledger, die The Joker gestalte gaf. Filmcritici speculeerden al over een postume Oscar voor de Australiër. Met onder anderen Michael Caine en Morgan Freeman is de verdere bezetting van de film ook interessant.

Mogelijk komt er ook een film over Ledger, zo meldt Female First. Michelle Williams, de moeder van zijn tweejarige dochtertje Matilda, treft voorbereidingen.

Ze wil dat het kind later weet wie haar vader was. Williams gaat vrienden en collega's van de acteur vragen voor de camera over hem te vertellen. De ouders van Matilda braken in 2007, maar Williams was toch helemaal kapot van de dood van haar ex.