AMSTERDAM - Na ruim tien jaar wordt er gesproken over een tweede 'All Stars'-film. "Het was altijd al de bedoeling dat er nog een film zou komen", vertelt producent Rolf Koot. "We hebben expres een tijd gewacht."

Koot, die ook de eerste film produceerde, benadrukt dat de plannen in een vroeg stadium zijn. "Voordat de film daadwerkelijk verschijnt, zijn we waarschijnlijk weer twee jaar verder."

In de eerste film is te zien hoe de jongens uit het voetbalteam volwassen worden. "In deze film zien we dat onze helden veertigers zijn en in de tweede helft van hun leven zijn beland. We kunnen dan zien hoe ze hiermee omgaan", onthult de producent.

Deze opzet is volgens Koot gebaseerd op The Up Series, een Britse documentaire waarin veertien mensen sinds 1964 gevolgd worden, door iedere zeven jaar te kijken hoe het met ze gaat. "Dan is het ook weer interessant om te zien hoe de personen gegroeid zijn", vindt de producent.

Acteurs

In de eerste film uit 1997 speelden acteurs als Danny de Munk, Daniël Boissevain, Antonie Kamerling en Kasper van Kooten. "Het is de bedoeling dat de cast van de film terugkomt", zegt Koot.

"Er is enthousiast gereageerd door diegenen die we benaderd hebben." Acteur Kasper van Kooten sprak op zijn weblog al over een eventueel vervolg. Koot bevestigt dat Van Kooten een van de acteurs is die al positief hebben gereageerd op een rol in het vervolg.

Televisieserie

Na de eerste film is er ook een televisieserie verschenen van 'All Stars'. De herhalingen werden van 19 mei tot en met 28 juni uitgezonden door de Vara.

Dat deze uitzendingen goed werden bekeken, is niet de directe aanleiding voor de huidige plannen voor een tweede film. "Maar het helpt wel en sterkt het proces", stelt Koot.

Regie

Net als bij de eerste film is de regie in handen van Jean van de Velde. De regisseur van onder meer 'De kleine blonde dood' en 'Floris' is op dit moment bezig met het project 'Wit Licht', waarin Marco Borsato een rol heeft.