Drama waarin Helen Hunt haar man en moeder kwijtraakt maar meteen met nieuwe kandidaten wordt opgescheept.

Tien jaar terug was Helen Hunt op het hoogtepunt van haar carrière als actrice. Ze had een Oscar gewonnen voor haar rol in As Good As It Gets (1997) en dankzij haar rol in de sitcom Mad About You was ze ook bij televisiekijkers razend populair. Maar de laatste jaren was het erg stil geworden rond Hunt.

Regiedebuut

Een van de redenen dat ze uit beeld was verdwenen is Then She Found Me, het regiedebuut van Hunt die tevens de hoofdrol speelt. Hunt krijgt als April in korte tijd veel te verduren. De man (Matthew Broderick) waarmee ze in de openingscène trouwde, heeft ineens zijn twijfels bij het huwelijk en verlaat haar. Kort daarna overlijdt haar moeder.

Biologische klok

Nu was die man een besluiteloze twijfelkont die zijn gevoelens niet onder woorden wist te krijgen en haar moeder niet haar echte moeder, maar de vrouw die haar op jonge leeftijd adopteerde, en nog een dominante tang ook – maar toch staat April ineens met lege handen. En dat terwijl haar biologische klok doortikt: ze mag dan les geven aan kinderen, zelf is ze nog steeds ongewild kinderloos.

Bette Midler

Maar onverwacht dienen zich ineens twee alternatieven aan voor de gaten die in haar leven zijn gevallen. Haar biologische moeder (Bette Middler) besluit zich kort na de begrafenis aan April op te dringen. April krijgt er ineens een rijke maar al even dominante moeder bij, die denkt de verloren jaren in korte tijd in te kunnen halen.

Colin Firth

En op haar werk komt April in contact met de uitermate charmante Frank (Colin Firth), die zojuist gescheiden is en zich niet goed raad weet met zijn kinderen. April voelt zich sterk tot hem aangetrokken en dat is wederzijds, dus een nieuwe liefde ligt voor het grijpen. Maar zo simpel werkt het niet in films, en in het ware leven trouwens evenmin.

Salman Rushdie

Het verhaal van Then She Found Me had een draak van jewelste kunnen opleveren, maar Hunt weet dat met goed acteerwerk en goed getimede grappen te voorkomen. Visueel is haar regie nogal flets, maar ze haalt wel het beste in haar acteurs naar boven. Zelfs in amateur Salman Rushdie, die een eigenaardig rolletje heeft als gynaecoloog.

In 15 zalen