Erg grappige tragikomedie waarin een gedumpte sukkel op vakantie zijn ex tegenkomt, met haar nieuwe vriendje.

Een paar jaar terug had je grofweg twee soorten Amerikaanse komedies: zoetsappige romkoms, die vooral op een vrouwelijk publiek waren gericht; en grove tienerkomedies à la American Pie, waarin de lichaamssappen de kijker om de oren vlogen.

Dankzij films als The 40 Year Old Virgin en Knocked Up zijn er nu ook komedies die het beste van beide subgenres verenigen en leuk zijn voor mannen én vrouwen.

Apatow

Genoemde voorbeelden komen uit de stal van producer Judd Apatow, die een vaste groep getalenteerde komieken graag hun gang laat gaan in zijn films. Ze mogen improviseren, en hun eigen scripts verfilmen. Vaak kom je in de komedies dezelfde gezichten tegen, zoals de dikke krullenbollen Seth Rogen en Jonah Hill, of de gladde jongen Paul Rudd.

Piemelnaakt

Hill en Rudd duiken ook weer op in Forgetting Sarah Marshall, dat werd geschreven door Jason Segel. De slungelige Segel, eerder te zien in een bijrol in Knocked Up, speelt ook de hoofdrol van Peter Bretter.

Deze slome componist wordt aan het begin van de film aan de kant gezet door zijn vriendin, actrice Sarah Marshall (Kristen Bell). Dat Peter piemelnaakt is als ze hem dumpt maakt de scène erg komisch.

Hawaii

Peter gaat op aanraden van zijn vriend Brian (Bill Hader, ook al een vaste bijrolspeler van dit clubje) op vakantie naar Hawaii. Daar had hij het vaak genoeg over met Sarah, maar het kwam er nooit van. En ja hoor: Sarah is ook in Hawaii, met haar nieuwe vriendje, en bovendien in hetzelfde hotel. Een gemakzuchtige toevalstruc van de scriptschrijver, maar het gegeven wordt zo dankbaar gebruikt dat je het hem vergeeft.

Aldous Snow

Zo blijkt de nieuwe vriend van Sarah de arrogante Britse popster Aldous Snow, en deze rol wordt aanstekelijk gespeeld door de Britse komiek Russell Brand, een echte scenestealer. Hij wordt aanbeden door de dikke ober Matthew (Jonah Hill), die zich tot een soort stalker ontpopt. Intussen vindt Peter troost bij de charmante receptioniste Rachel (Mila Kunis uit That 70’s Show).

Lollige details

Behalve humor zit er dus ook romantiek in de film, maar toch doet Forgetting Sarah Marshall nooit zo geforceerd en bedacht aan als het vergelijkbare The Heartbreak Kid met Ben Stiller. Daarvoor zitten er ook teveel rare lollige details in de film. Want wanneer hoorde u voor het laatste een Hawaiiaanse versie van Nothing Compares to You?

Forgetting Sarah Marshall is een zeer geslaagde zomerse komedie.

In 33 zalen