LOS ANGELES - Columbia Pictures bereidt een nieuwe verfilming voor van Pygmalion ofwel My Fair Lady. Dat meldde Variety dinsdag. Keira Knightley wordt al genoemd als Eliza Doolittle, maar de besprekingen zijn nog niet afgerond.

Producers zijn Duncan Kenworthy (de man achter de films Love Actually en Notting Hill) en Cameron Mackintosh (bekend van musicals als Cats, Les Misérables en The Phantom of the Opera). CBS Films, dat de rechten heeft, werkt mee.

De initiatiefnemers willen op de echte plaatsen van handeling gaan filmen: Covent Garden, Drury Lane, Tottenham Court Road en Wimpole Street in Londen.

Ook op Ascot moeten opnamen worden gemaakt. Alles moet dan in de sfeer van 1912 worden gebracht. De beroemde verfilming met Rex Harrisson en Audrey Hepburn uit 1964 was puur studiowerk.

Materiaal

Het film- en musicalscript van Alan Jay Lerner zal worden aangevuld met materiaal uit George Bernard Shaws originele toneelstuk, dat overigens in 1938 al eens verfilmd werd.

De oerpremière van de musical van Alan Jay Lerner en Frederick Loewe (muziek) was in 1956 op Broadway in New York. De Nederlandse première was in 1960 met Wim Sonneveld als Professor Higgins, Margriet de Groot als Eliza Doolittle en Johan Kaart als haar vader.