Net als Phone Booth werd View from the Top uitgesteld vanwege de actualiteit. Kort na 11 september 2001 zou het Amerikaanse publiek geen trek hebben in een komedie over stewardessen. Maar als View from the Top een geslaagde komedie was geweest, had het publiek er heus geen moeite mee gehad. @@

Bekijk hier de trailer

Gwyneth Paltrow speelt in View from the Top de kansarme trailer trash-girl Donna, die graag hogerop wil komen in de wereld. Net als Jennifer Aniston in The Good Girl weet ze dat er meer in zit dan een baantje in de plaatselijke supermarkt, waar Donna op de bagage-afdeling werkt. Een tv-programma over een geslaagde ex-stewardess (Candice Bergen) die haar biografie heeft geschreven brengt Donna op het idee van een nieuwe carrière: stewardess!

Hooters

Donna begint onderop bij Sierra Airlines, waar de stewardessen gekleed gaan als Hooters-serveersters. Die sletterige outfit past uitstekend bij haar tegenspeelster Christina Applegate (Married... with Children; The Sweetest Thing), maar Gwyneth voelt zich er zichtbaar ongemakkelijk in. Beter komt ze tot haar recht wanneer ze eindelijk de top heeft bereikt en bij het sjieke Royalty Airlines kan gaan werken. Maar daarvoor heeft ze tegen die tijd heel wat offers moeten brengen.

Mike Meyers

View from the Top is een onevenwichtige komedie met grappen als luchtzakken: wanneer ze de plank misslaan zakt de film meteen in. Het is geestig dat Donna's eerste vlucht als stewardess meteen haar luchtdoop is, maar verder is comedy niet Gwyneths sterke kant.Gelukkig krijgt View from the Top hulp van professional Mike Meyers, die weer een erg grappig rolletje neerzet als schele instructeur. Zijn grap over 'wat te doen bij een terroristische aanval aan boord' werd helaas uit de film geknipt, maar zijn bijdrage maakt de slappe komedie nog enigszins draaglijk.

Bloopers

Voorts mag ook de inbreng van Mark Ruffalo niet onvermeld blijven. De ondergewaardeerde acteur, eerder in topvorm in You Can Count on Me, weet het uiterste te halen uit zijn ondankbare rol als Donna's vriendje.

De inzet van beide acteurs kan echter niet voorkomen dat deze komedie voortijdig neerstort (sorry, ook even een flauwe grap maken). En mag er een verbod komen op het plakken van bloopers aan het eind van slappe komedies, in de hoop het publiek alsnog met een glimlach de zaal uit te sturen?